Recreëren in Ramele PDF Afdrukken E-mail
donderdag, 08 mei 2008 19:00

Ramele is een fantastisch natuurgebied waar veel bewoners van Raalte recreëren en kunnen genieten van het landelijke karakter van de buurt met alle daarbij behorende dieren en planten!

Dicht bij het dorp, een aaneengesloten stuk groen waar men volop sport, te denken aan : tennis, squash, fitness, hockey, voetbal en hardlopen,  maar natuurlijk wordt er ook volop gewandeld en gefietst!

10 mei a.s. staat de jaarlijkse marathonloop op het programma bij het Vital Sportcentre.

Vanaf deze locatie worden hardloop wedstrijden gehouden variërend van 1,5 km tot een halve marathon. Een perfecte omgeving voor een dergelijke evenement!

Willen we dit natuurschoon voor de toekomst behouden of laten we de politiek de keuze om er eventueel een 4-baans autoweg aan te leggen??!

Tijdens de sportieve strijd op 10 mei a.s. willen we als actiegroep onze strijd bij alle bezoekers van het loopevenement onder de aandacht brengen middels een ludieke actie.

Wanneer u als toeschouwer of deelnemer in Ramele komt zult u er zelf getuige van kunnen zijn.

 

We willen de lokale en landelijke politiek op alle mogelijke manieren duidelijk maken dat dit prachtige stukje ongeschonden groen dat aansluit op het dorp Raalte en een ideale mogelijkheid biedt om dicht bij huis te recreëren in takt moet blijven en zeker niet verkwanseld dient te worden aan een grote grijze asfalt strook.