Ludieke actie in de Stentor van 9 mei 2008 PDF Afdrukken E-mail
vrijdag, 09 mei 2008 19:19

Acties van N35 Raalte Rechtdoor

door Benny Koerhuis. vrijdag 09 mei 2008 | 03:24

RAALTE - De actiegroep 'N35 Raalte Rechtdoor' blijft op voorhand strijden tegen een eventuele zuidelijke omlegging van rijksweg N35 om Raalte. De vereniging in oprichting richt zich daarbij niet alleen op de politiek, maar ook op het grote publiek.
Zo wordt morgen op ludieke wijze actie gevoerd tijdens de Vital Centre-hardloopwedstrijden. ,,We zullen op een publieksvriendelijke wijze aandacht vragen voor het mooie gebied waarin de hardloopprestaties worden geleverd'', vertellen Niek en Marloes van Eijkel namens de actiegroep. ,,Deze halve marathon gaat door het landelijke gebied van Ramele en zal mogelijk in de toekomst met de aanleg van een vierbaans snelweg moeten wijken! We laten de lopers een kijkje nemen door een 'schilderij' dat we zullen plaatsen bij de start en finish aan de Hammerweg.''

De tegenstanders van de zuidelijke omleiding willen niet afwachten wat uit het overleg tussen gemeente, provincie en Rijkswaterstaat komt, maar roepen de gemeenteraad op zelf een standpunt in te nemen. Dat zou dan realisering van een twee keer tweebaans N35 op het huidige tracé moeten zijn, plus verbetering van de ontsluiting van Raalte Noord, Spoorzone en Zegge VII, en een rondweg rond Mariënheem.