Salland Centraal: CDA wil aantal tracés N35 sneller verbreden PDF Afdrukken E-mail
dinsdag, 15 september 2009 21:15

Onderstaand artikel is op 15 september door Salland Centraal gepubliceerd. Klik hier om het orginele artikel te bekijken.

Het CDA in de Tweede Kamer wil dat de N35 wordt opgenomen in de Crisis- en Herstelwet, die het kabinet heeft gepresenteerd. Dit voorstel zal CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel woensdag doen in de Tweede Kamer. Met de Crisis- en Herstelwet wil het kabinet bouwprojecten versnellen, om zo de gevolgen van de crisis te beperken. Hiervoor worden regels geschrapt, procedures ingekort en het aantal benodigde vergunningen teruggebracht.

Onder de wet komen in ieder geval 58 grote projecten te vallen die door de overheid versneld worden uitgevoerd. Het zijn projecten op het gebied van infrastructuur, bevordering van de stedelijke ontwikkeling en kustverdediging die van groot belang zijn voor de werkgelegenheid. De lijst bevat geen infrastructurele projecten in Overijssel.

Het CDA wil hier verandering in brengen en daarom ook de N35 aan de lijst met projecten toevoegen. Het betreft in ieder geval de tracé-onderdelen Zwolle-Wijthmen en Wierden-Nijverdal, waar al geld voor is gereserveerd. Zodra er duidelijkheid is over het tracé en de financiering van het traject Wijthmen-Nijverdal zou ook dit onderdeel aan de lijst toegevoegd kunnen worden. Het CDA denkt dat de versnelde procedure een half tot één jaar tijdwinst oplevert.