De Stentor: CDA wil N35 versneld uitvoeren PDF Afdrukken E-mail
dinsdag, 15 september 2009 21:18

Onderstaand artikel is op 15 september door de Stentor gepubliceerd. Klik hier om het orginele artikel te bekijken.

DEN HAAG/RAALTE - Het CDA zal vandaag in de Tweede Kamer aandringen op het opnemen van de N35 (Zwolle-Almelo) in de lijst versneld uit voeren projecten.

Overigens heeft Raalte in dit dossier niet het finale woord, omdat de tracékeuze een rijkskwestie is. Uiteindelijk besluit de minister van Verkeer en Waterstaat, waarbij tegelijkertijd Om de economie te stimuleren dient het kabinet namelijk vandaag de Crisis – en Herstelwet in. Daarmee wordt beoogd in 2010 en volgende jaren de planning van urgente infrastructurele projecten ook daadwerkelijk te halen of zelfs te versnellen. Volgens CDA'er Eddy van Hijum is de N35 juist erg geschikt om snel uit te voeren: "Die weg is hard nodig aan verbetering toe, staat al jaren op de planning om aangepakt te worden en er is geld beschikbaar. Snel uitvoeren zou ik zeggen. Goed voor de verkeersveiligheid, maar het stimuleert ook de regionale economie. En daar is de Crisis – en Herstelwet tenslotte voor bedoeld." Het CDA verwacht ook dat de dagelijkse files en het sluipverkeer rond Zwolle hierdoor zullen afnemen.

Geld en tracé zijn geregeld voor het stuk N35 tussen Zwolle en Wijthmen en tussen Nijverdal en Wierden. Voor het deel bij Raalte is nog volop discussie gaande, waarbij alleen duidelijk is wat Raalte zelf wil.

door Peter Leunissen